Vse bolj cenjen fižol I Wertvolle, steirische Bohnen

Podcast
AGORA Divan
  • Fizol za BOJANO (1)
    22:03
audio
24:34 perc
Urška Klakočar Zupančič - Intervju I Interview
audio
32:57 perc
Razstava “Kaj pa ti veš?” I Ausstellung “Was weißt du schon?”
audio
15:16 perc
Doživite pokrajino reke Mure I Die Flusslandschaften der Mur erleben
audio
15:07 perc
Gorenjski slavček na odru graške opere
audio
15:41 perc
Retzhof vabi I lädt ein
audio
24:23 perc
Festival sprehodov I Fest der Spaziergänge
audio
22:06 perc
Tri knjige treh mariborskih avtoric
audio
16:00 perc
Andrej Rozman Roza v Pavlovi hiši
audio
31:16 perc
Susanne Kallanian: Inner Leadership Journey
audio
36:23 perc
Žepnica o gradu Cmurek I Schloss Obermureck in Buchform

Fižol je v preteklosti veljal za manj vredno vrtnino oz. za hrano revežev. Danes ga uživajo vsi. Fižol je dostopen vse leto, zaradi kakovosti in vsebnosti hranil zelo blagodejno vpliva na naše zdravje. O fižolu na Štajerskem, o njegovi vsestranski uporabi in o napakah pri pridelavi fižola, se je s slovensko strokovnjakinjo za zelenjadarstvo Mišo Pušenjak pogovarjala Bojana Šrajner Hrženjak

Früher galten Bohnen als wenig wertvolles Gemüse bzw. als Nahrungsmittel der Armen. Heute werden sie jedoch von vielen geschätzt und genossen. Bohnen sind das ganze Jahr über erhältlich und wirken sich aufgrund der Qualität und des Gehalts an Nährstoffen sehr positiv auf unsere Gesundheit aus. Bojana Šrajner Hrženjak sprach mit dem slowenischen Gemüseexperten Mišo Pušenjak über steirische Bohnen, deren vielseitige Verwendung und auch über Fehler, die man bei der Zubereitung machen kann.

Szólj hozzá!