Vse bolj cenjen fižol I Wertvolle, steirische Bohnen

Podcast
AGORA Divan
  • Fizol za BOJANO (1)
    22:03
audio
28:25 Min.
Svetovni dan biotske pestrosti I Welttag der biologischen Vielfalt
audio
26:43 Min.
Dan Rudolfa Maistra I Rudolf-Maister-Tag
audio
31:12 Min.
Leto Rudolfa Maistra I Jahr Rudolf Maisters
audio
23:20 Min.
Most prijateljstva. Most, ki povezuje.
audio
21:04 Min.
Turmbauerkogel bei Eibiswald I Ivnik
audio
14:56 Min.
Sommertraumhafen 2024
audio
26:12 Min.
Tom Veber po rezidenci v Gradcu
audio
24:34 Min.
Urška Klakočar Zupančič - Intervju I Interview
audio
32:57 Min.
Razstava “Kaj pa ti veš?” I Ausstellung “Was weißt du schon?”
audio
15:16 Min.
Doživite pokrajino reke Mure I Die Flusslandschaften der Mur erleben

Fižol je v preteklosti veljal za manj vredno vrtnino oz. za hrano revežev. Danes ga uživajo vsi. Fižol je dostopen vse leto, zaradi kakovosti in vsebnosti hranil zelo blagodejno vpliva na naše zdravje. O fižolu na Štajerskem, o njegovi vsestranski uporabi in o napakah pri pridelavi fižola, se je s slovensko strokovnjakinjo za zelenjadarstvo Mišo Pušenjak pogovarjala Bojana Šrajner Hrženjak

Früher galten Bohnen als wenig wertvolles Gemüse bzw. als Nahrungsmittel der Armen. Heute werden sie jedoch von vielen geschätzt und genossen. Bohnen sind das ganze Jahr über erhältlich und wirken sich aufgrund der Qualität und des Gehalts an Nährstoffen sehr positiv auf unsere Gesundheit aus. Bojana Šrajner Hrženjak sprach mit dem slowenischen Gemüseexperten Mišo Pušenjak über steirische Bohnen, deren vielseitige Verwendung und auch über Fehler, die man bei der Zubereitung machen kann.

Schreibe einen Kommentar