kikiriki – shqip me fëmijë është emisioni i parë i këtij lloji për fëmijët shqiptarë kudo në botë. Ne kemi për qëllim t’ua sjellim gjuhën shqipe sa më pranë fëmijëve të Diasporës.

Ky emision krijohet në Vjenë në ambjentet e Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Austri si dhe në studion e Radio Orange në Vjenë.

Emisioni krijohet dhe drejtohet bashkë me fëmijët shqiptarë në Vjenë dhe dëgjohet në mbarë botën.

Flasim shqip në radio, përsërisim dhe mësojmë fjalë sipas temave të ndryshme gjatë vitit dhe krijojmë fjalorin e parë në botë shumëgjuhësh në radio: shqip-gjermanisht-anglisht. Këtu dëgjoni intervista interesante, barcoleta, kuriozitete, tregime, gjëegjëza etj. Fëmijë të dashur! Prindër të nderuar! Ejani të gjithë!

Die Sendung Albanisch mit Kindern für Kinder ist die erste dieser Art und möchte möglichst viele albanische Kinder weltweit erreichen, um somit auch den Kindern der Diaspora ihre Muttersprache näher zu bringen. Die Sendung entsteht bei unseren regelmäßigen Treffen mit albanischen Kindern in Wien in den Räumlichkeiten der Albanischen Botschaft in Österreich und im Studio von Radio Orange in Wien – und gehört wird diese auf der ganzen Welt!

Wir sprechen Albanisch, wiederholen und lernen neuen Wortschatz zu bestimmten Themen im Jahreskreis. Hier entsteht das erste mehrsprachige Wörter”hör”buch Albanisch-Deutsch-Englisch der Welt. Genauso findet man in dieser Sendung interessante Interviews, Sachinformationen, Witze, Hörgeschichten, Rätsel usw.