Eno jabolko na dan odžene bolezen stran I Apfel – täglich ein Apfel erspart den Arztbesuch

Podcast
Kuhajmo z Lili – Preprosto vegansko
  • PreprostoVeganskoJanuar2019
    29:49
audio
28:14 min.
KAKO POMAGAMO S PREHRANO SEGRETI TELO? I DURCH ERNÄHRUNG DEN KÖRPER ERWÄRMEN
audio
30:12 min.
Darovi jeseni - zgodba o buči I Der Herbst ist da – und damit der Kürbis
audio
31:53 min.
Polnovredna prehrana od rojstva do šole I Wertvolle Nahrung von Geburt bis Schule
audio
29:30 min.
S kuhanjem pričaramo dom I Durch das kochen familiäre Stimmung schaffen
audio
29:58 min.
Kuhanje poleti - z lahko hrano pomagamo ohladiti telo I Kochen im Sommer - mit leichten Speisen den Körper abkühlen
audio
29:36 min.
Veselo druženje z otroki v kuhinji - nič več izbirčnosti I Fröhliches Zusammensein mit Kindern - keine Mäkelei mehr
audio
28:34 min.
Divje rastoče rastline v naši prehrani - zgodba o svobodi in neodvisnosti I Wildpflanzen in unserer Ernährung – eine Geschichte über Freiheit und Unabhängigkeit
audio
28:50 min.
SLADKORJI V VSAKODNEVNI PREHRANI I ZUCKER IN UNSERER ERNÄHRUNG
audio
29:34 min.
Postenje I Fasten

Prav tako, kot se je človeštvo začelo z Adamom in Evo , se je hkrati tudi z jabolkom. Jablana je napogosteje gojeno drevo na svetu.

Tudi pri nas so na kmetijah v preteklosti zasejali visokodebelne sadovnjake in zato v teh domovih ni bilo lakote. Jabolko je vsestransko uporaben sadež. Uživamo ga svežega, ga narežemo na krhlje in posušimo, lahko naredimo iz njega sok, kis ali jabolčnik, uporabljamo ga v neskončni vrsti sladic, ga shranimo v shrankih kot marmelado za zimo, prav tako je uporabno v slanih jedeh, kot priloga.Več v nadaljevanju oddaje.

__________________________________________________________________________________________

Am Anfang der Menschheit waren Adam, Eva und der Apfel. Der Apfelbaum ist der am häufigsten gepflanzte Obstbaum auf der Welt.

In der Vergangenheit gab es auf unseren Bauernhöfen in Obstgärten meistens hochgewachsene Bäume, die den Hunger vertrieben. Der Apfel ist eine vielseitig verwendbare Frucht. Wir können ihn roh essen, in Scheiben schneiden und trocknen, Apfelsaft, Apfelessig oder Apfelmost machen, in einer Reihe von Süßspeisen verwenden, Apfelmarmelade kochen sowie ihn auch in salzigen Gerichten, wie zum Beispiel Beilagen, verwenden.

Leave a Comment